Ville krydderurter kurs

På Tonergarden kl 10-16.30


Neste kurs går: Søndag 04.05.25. 

Kun kr 995 inkl produkter med hjem


Mat fra naturens spiskammer

Vi lærer om spiselige ville urter og bær som vokser i vårt nærmiljø.

Hvordan ser de ut?

Hva kan du høste?

Hvilke næringsstoffer inneholder urten og hva kan de brukes til i vår husholdning?

Hvordan høste og behandle dem?

Bærekraftig plukking

Forvekslingsarter

Vi går på tur i nærområdet og finner ville og gode urter som vi skal lage noe godt av

Hvilke urter er gode for kroppen vår?

Oppbevaring og bruk utover sommeren og vinteren

Alle får med egenlagde produkter hjem.


Et hyggelig og sosialt kurs som passer for alle!

Ta med gode tursko/støvler etter værforhold.


Da er det bare å melde seg på og glede seg over hva naturen kan gi oss.

Vel møtt!

Vi gleder oss til en dag med mye spennende.



Program 

10.00: Teori med Mona

Hvordan høste og bearbeide ville krydderurter fra naturen, slik at du kan bruke det inn i ditt kosthold?

Bærekraftig sanking

Hvilke krydderurter kan du sanke og spise?

10.45: Pause

11.00: Vi lærer om:

Brennesle, skvallerkål, løvetann, ryllik, geitrams, gran, rogn.

Litt om bruken, og hva det er godt til og for.

11.45: Pause

12.00: Ut på tur i nærområde;

......og sanke krydderurter

Gå gjennom urtene som er samlet inn,

Bearbeide, rense og vaske.

Hva kan vi bruke til hva?

12.45: Lunsjpause

13.45: Lage pesto og eller næringsdrikk

14.30: Pause

14.45: Teori

Hvordan bli kjent med en ny plante?

Forvekslingsarter som er giftige

15.30: Pause

15.45 Teori og praksis:

Hvordan bearbeide krydderurter til urtesalt og krydderblandinger.

Lage pizzakrydder

16.30: Ferdig

Med forbehold om endringer i programmet



TA MED

Skrivesaker

Kurv eller pose til å samle urter i

Saks

Kniv

Hansker

Vannflaske

Eventuelt en flora

Lunsj


Det serveres te, kaffe og vann på kurset


Lærer er nyttevekstkyndige Mona Lundby som du kan lese mer om HER


Reisevei og overnatting se BESØKSINFO